marți, 26 ianuarie 2010

Monolog

- La ce ma gândesc? E aproape 12 şi nici măcar nu am încercat să îmi închid ochii. Aaaa da! Şi mai ales! De ce vorbesc cu tine? Ştiu... trebuie să existe o relaţie între trup şi suflet sau ceva de genul ăsta, dar noi cam exagerăm. Vorbim aproape tot timpul! Gata! Bag căştile în urechi! Linişte!.... Ce naiba se aude? Pe bune? Îţi baţi joc de mine sau ce? Acum aud şi sunete! La naiba! Bine că e beznă, ca nu cumva să văd ceva! Ok.... ceva pe bune că e foarte ciudat şi de data asta nu cred că e doar imaginaţia mea bolnavă.
- Bună!
- Cum ai apărut în casa mea şi de ce.... hooo... ce faci aici? Pe bune! Tu chiar exişti sau am eu probleme pe plan psihic?
- Păăăi.... ai probleme pe plan psihic... de asta exist eu... nu ţi se pare logic?
- Biiiine.... deci... de ce te-am creat totusi? sau te-ai creat sau mă rog... ce vrei???
- De fapt... tu vrei ceva de la mine... de asta am apărut...
- Ce aş putea să vreau de la tine? Să fim serioşi. Nici măcar nu văd clar în întunericul ăsta cum arăţi sau câţi ani ai sau.... în plus nici măcar nu exişti!
- Exist în mintea ta! Tu m-ai creat! Of! Nu sunt reală pentru ceilalţi dar imaginaţia ta este atât de vie încât sunt reală pentru tine. Atât de reaşă încât aproape că mă poţi vedea.
- Deci de fapt tu eşti eu... bine... fie... hehe... e al dracului de stupid dar mâine mă trezesc la 6 deci nu prea am chef de ceartă. Noapte bună!
- Pe mâine o să plec. Şi dacă continui să mă negi o să plec definitiv... şi o să rămâi singură şi o să îţi pară rău...
- Ştiu... dar dacă nu te neg devin o ciudată şi îmi pierd integritatea şi prietenii şi tot ceea ce contează pentru mine. Pierd tot în afară de....
- În afară de tine! Dacă mă negi te pierzi pe tine şi ăsta e lucrul cel mai de seamă pe care îl ai! Cel mai original! Tu! Merită restul un astfel de sacrificiu?
- Nu, dar e ridicol! Dacă te am pe tine... adică pe mine, pierd restul! Din ce vrei să trăim? cine crezi că ne acceptă?
- Asta eşti tu? Un set de întrebări? Credeam că suntem mai mult de atât. Ce contează restul când mă ai pe mine... împreună învingem...
- Sărăcia? mă cam îndoiesc... dar nu pot trăi nici fără tine...
- Decide-te! Nu poşi avea totul! Ce e mai important pentru tine? Oricum ambele variante duc la un sfârşit. Întrebarea e ce fel de sfârşit doreşti... Material sau psihic?
- Stai! La dracu’....
Beznă....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu